Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μέγεθος : 100%

ADVENTURE/ZAGORI

Ημέρα 1

Άφιξη στο Aristi Mountain Resort, Ζαγόρι

Κατά την άφιξή σας στο ξενοδοχείο, θα σας υποδεχθεί το φιλικό προσωπικό μας.
Η τοποθεσία είναι ιδανική για να χαλαρώσετε μετά από ένα κουραστικό ταξίδι. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τη χρήση του spa του ξενοδοχείου και τέλος να δειπνήσετε στο εστιατόριό μας.

Γεύματα: Μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο στο βραβευμένο εστιατόριο "Salvia" του ξενοδοχείου
Περιλαμβανόμενες δραστηριότητες: Μεταφορά από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων
Προαιρετικές δραστηριότητες: Ιαματικές θεραπείες / Βόλτα στο χωριό

luxury hotel near the hotel inside the forest

Ημέρα 2

Rafting στον ποταμό Βοϊδομάτη / διάρκεια προγράμματος 3 ώρες

Ο ποταμός Βοϊδομάτης υψώνεται στο φαράγγι του Βίκου και ακολουθεί έναν εντυπωσιακό υδάτινο δρόμο, πλαισιωμένο από αιωνόβια πλατάνια που οριοθετούν την κοίτη του και τα παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια. Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά περιβάλλοντα στην Ελλάδα. Καταπράσινα δάση, ψηλά επιβλητικά βουνά και βαθιές χαράδρες πλεγμένες με την τοπική κουλτούρα και παράδοση! Ένα στολίδι, μακριά από το "συνηθισμένο", για δραστήριους ταξιδιώτες που αναζητούν να εξερευνήσουν αυθεντικούς προορισμούς. Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, ακολουθεί κατάβαση rafting στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού Βοϊδομάτη, ξεκινώντας από τη γέφυρα της Αρίστης μέχρι την Κλειδωνιά, στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου.

rafting in voidomati river

Ημέρα 2 (συνέχεια)

Η κατάβαση του ποταμού Βοϊδομάτη είναι μια εύκολη βόλτα, ιδανική ακόμα και για αρχάριους. Το τοπίο είναι πολύ ενδιαφέρον με τη βαθιά βλάστηση και τα τιρκουάζ νερά που είναι από τα πιο καθαρά στην Ευρώπη. Οι τολμηροί επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μία αναζωογονητική βουτιά στα κρύα νερά του ποταμού με μέση θερμοκρασία 90C περίπου το χρόνο. Στη μέση της κατάβασης, θα σταματήσουμε στη Μονή των Αγίων Αναργύρων που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.

Γεύματα: Δείπνο στο βραβευμένο εστιατόριο "Salvia" του ξενοδοχείου
Συμπεριλαμβανόμενες δραστηριότητες: Rafting στο πιο καθαρό ποτάμι της Ευρώπης

rafting in voidomati river

Ημέρα 3

Πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου / διάρκεια προγράμματος 6 ώρες

Μετά το πρωινό μας, οδηγούμε στο Μονοδένδρι όπου ξεκινάμε την 6ωρη πεζοπορία μας μέσα από το φαράγγι του Βίκου, που είναι και το βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο. Στην πορεία, ο οδηγός θα σας μιλήσει για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, καθώς μόλις το 2016 το φαράγγι του Βίκου και ο Εθνικός Δρυμός της Βόρειας Πίνδου που το περιβάλλει έχουν οριστεί από την UNESCO ως τοποθεσία λέξης κληρονομιάς. Είναι προσβάσιμο από πολλά σημεία, συμπεριλαμβανομένου του μοναστηριού της Αγίας Παρασκευής που ξεπροβάλλει πάνω από τον βράχο στο νότιο άκρο του και του χωριού Βίκος στην κορυφή της κορυφογραμμής στο άλλο.

man on the top of a mountain, looking at the view

Ημέρα 3 (συνέχεια)

Το τοπίο του φαραγγιού μήκους 20 χιλιομέτρων είναι εξαιρετικά ποικιλόμορφο και χαρακτηρίζεται από απότομες αλλαγές υψομέτρου. Το φαράγγι του Βίκου έχει λαξευτεί εδώ και εκατομμύρια χρόνια από τον ποταμό Βοϊδομάτη, παραπόταμο του ποταμού Αώου. Καθώς χωρίζει το βουνό στη μέση, οι πλαγιές του δημιουργούν βραχώδεις σχηματισμούς από ασβεστόλιθο και δολομίτη, που χρονολογούνται εδώ και 150 εκατομμύρια χρόνια. Οι κάθετοι βράχοι του υψώνονται σε ύψος 1700 μέτρων. Στην συνέχεια, θα απολαύσετε το μεσημεριανό σας δίπλα στο ποτάμι. Φτάνοντας στο χωριό Βίκος, ένα βαν θα μας οδηγήσει πίσω στο ξενοδοχείο.

Γεύματα: Δείπνο στο βραβευμένο εστιατόριο «Salvia» του ξενοδοχείου
Περιλαμβανόμενες δραστηριότητες: Πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου

man on the top of a mountain, looking at the view

Ημέρα 4

Μεταφορά από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων
 

280 €/ ανά άτομο*
Κλείστε online το πακέτο σας, αφού επιλέξετε το δωμάτιο που προτιμάτε.
*Απαιτούνται τουλάχιστον 2 άτομα. Για ομάδες 4 ή περισσότερων ατόμων, επικοινωνήστε μαζί μας. Οι τιμές είναι ενδεικτικές και ενδέχεται να αλλάξουν.

mountain view with snows

Γνωρίζατε ότι:

- Ο ποταμός Βοϊδομάτης ενώνει τα δροσερά νερά του με αυτά του ποταμού Αώου, στην κοιλάδα της Κόνιτσας;

- Το φαράγγι του Βίκου είναι μέρος του Εθνικού Πάρκου Βίκου - Αώου έκτασης 12.600 στρεμμάτων και έχει καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως σε αναλογία με το πλάτος του;

Back to top
ARISTI MOUNTAIN RESORT & VILLAS © 2024